dilluns, 10 de maig del 2010

La força de les consultes

El passat 25 d'abril vàrem obrir una nova pàgina en la història del nostre país. La tercera onada de consultes populars va transcórrer, una vegada més, amb tota normalitat i en un ambient festiu i independentista. En aquesta ocasió vaig tenir la oportunitat de gaudir al màxim de l'experiència de les consultes ja que també es va portar a terme al meu poble, a Sant Vicenç de Castellet.

Vaig formar part de l'associació encarregada d'organitzar la consulta i estic molt orgullós de tot aquest procés. Viure-ho des de dins m'ha permès adonar-me de moltes coses i aturar-me a reflexionar-hi. Des de molts llocs es critiquen els resultats, no se'ls dóna valor. Es considera que estar pels vols del 20% de participació és un fracàs. Criticar és molt fàcil, i més quan es fa des de fora... A Sant Vicenç es va obtenir un 16,8% de participació. No va ser un èxit? Ja us dic jo que sí! Nosaltres érem una trentena de persones treballant-hi activament i varem aconseguir mobilitzar 1227 santvicentins i santivicentintes a les urnes el dia 25 d'abril. Treballant en tot moment des de la imparcialitat, es van organitzar concerts, actes culturals, diferents conferències i mobilitzacions a nivell local. I tot això partint de zero, amb recursos limitadíssims però amb un as sota la màniga: gent compromesa i amb moltes ganes de lluitar i treballar. Nosaltres sols vàrem revolucionar el poble. Entre tots estem revolucionant el país.

Les consultes estan tenint un èxit grandíssim. Deixant de banda els resultats, s'està aconseguint sensibilitzar a la població. Tots plegats estem fent un pas endavant i hem agafat el toro per les banyes. Volem que les coses canviïn i ens hem decidit a fer-les canviar nosaltres mateixos. Arribarà el dia en què s'haurà d'escoltar la veu de tots els que estem lluitant pels nostres drets i aquest dia ja no hi haurà marxa enrere; aquest dia la gent compromesa, lluitadora i treballadora serà la que decidirà el que el nostre país es mereix. Aquell dia serem independents.

Estem fent fantàsticament bé les coses. No podem defallir, hem de ser conscients de la força que tenim. Ho aconseguirem!

Article de Marc Trulls i Méndez
Regidor d'Esports a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet
Portaveu de la secció local de les JERC-Sant Vicenç de Castellet

1 comentari:

  1. Tens més raó que un sant, Marc!
    Compromís, lluita i treball són els punts bàsics que ens portaran cap a la independència...una revolució en si mateixa!

    ResponElimina